Ons verhaal

Verpakkingsindustrie Stempher B.V., opgericht in 1890. Stempher is producent van papieren en polyethyleen, bedrukte en onbedrukte, flexibele verpakkingen voor industriële verwerking. In een dynamische marktomgeving heeft Stempher zich ontwikkeld tot een servicegerichte speler die zich met 125 medewerkers onderscheidt als een pure klantgerichte organisatie.

Verpakkingsindustrie Stempher B.V. heeft een rijke traditie die teruggaat tot 1890. In dat jaar begon Willem Stempher zijn zaak in Deventer als papierhandelaar. Vijfentwintig jaar later werd gestart met het vervaardigen van papieren zakken. In 1937 werd er een filiaal bedrijf van Stempher’s papierwaren opgericht in Rijssen.

In 1970 verhuisden de directie, administratie, verkoop en boekhouding naar Rijssen. Kort daarna kreeg plastic een steeds meer groeiend aandeel in de verpakkingsindustrie, waar de directie op in haakte. In 1971 was de afdeling Polyethyleen een feit. Sinds januari 2022 is Verpakkingsindustrie Stempher B.V. onderdeel van de OPACKGROUP. In 2023 zijn de activiteiten van Papierindustrie Adriaan Dekker uit Wormer overgenomen en geïntegreerd binnen Stempher.

Stempher distribueert haar klantspecifieke verpakkingen hoofdzakelijk in Europa en is onder andere actief in: de voedingsmiddelen industrie, de agrarische industrie, chemie en bouwmaterialen. Stempher beschikt over certificaten ISO 9001 (sinds 1994), BRCGS Packaging Materials (sinds 2004) en diverse klantspecifieke UN-keur certificaten.

Een sterk team van vakmensen in verpakking

Stempher produceert en levert een volledig assortiment specialistische, flexibele folies en verpakkingen in papier en kunststof varianten. Stempher maakt onderdeel uit van de OPACKGROUP: zeven fabrikanten, tien productielocaties, een zelfstandig onderzoekslab, in home reprografie en meer dan 750 vakmensen met een schat aan ervaring! Wij willen jou graag ontzorgen; van ontwerp tot en met de productie van de verpakkingen.

Meer dan 3.000 producten op maat gemaakt

In onze digitale productomgeving ontmoeten innovatie en duurzaamheid elkaar in het gevarieerde aanbod van flexibele verpakkingsoplossingen op maat. Dit kan via onze maatwerk producten of via het complete portfolio van de OPACKGROUP, waar wij onderdeel van uitmaken.

Met een gezonde mix van kennis en passie voor het verpakkingsproduct zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde verpakkingsoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van de hedendaagse dynamische markt, maar deze zelfs overtreffen!

Thuis in alle markten

In onze digitale marktomgeving heeft u als bezoeker dé bestemming bereikt voor op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in een breed spectrum van sectoren. Deze verdelen wij in hoofdgebieden food, non-food en agri/horticulture.

Ontdek de gedetailleerde marktselecties van ons bedrijf én moederbedrijf OPACKGROUP, die nauwgezet zijn afgestemd op specifieke branchebehoeften. Met focus op maatwerk en innovatie ontdekt u de perfecte verpakkingsoplossingen, die uniek ontworpen zijn voor uw bedrijf.

Ervaar onze expertise in verpakkingen voor verschillende markten – uw reis naar oplossingen op maat begint hier!

Denk in oplossingen

Maak kennis met de oplossingen van Stempher: onze online hub – gewijd aan de unieke eigenschappen van verpakkingen. Ontdek innovatieve, duurzame oplossingen op maat voor diverse industrieën. Denk aan bijvoorbeeld flexibele verpakkingsopties, die zijn ontworpen voor ultieme productbescherming en verantwoordelijkheid voor het milieu.
Help ons bij het vormgeven van een groenere, efficiëntere toekomst – samen kunnen we impact maken! Een paar voorbeelden:

  • opackgroup-check
    communicatie op verpakking
  • opackgroup-check
    tegengaan voedselverspilling
  • opackgroup-check
    CO2-reductie

Laatste nieuws

Lees meer over onze laatste ontwikkelingen, publicaties, blogs en artikels met derden in Stempher newsroom.

naar nieuwsoverzicht